Et brev fra vores grundlægger om anti-asiatisk racisme

18. marts 2021

Et brev fra vores grundlægger om anti-asiatisk racisme
Stop asiatisk had

Arbejdet mod racisme er løbende og omfatter alle. Vores grundlægger Gloria, en asiatisk-amerikansk kvinde, skrev følgende brev til vores tusinde-samfund.I de sidste par uger har jeg forsøgt at sætte ord på, hvordan stigningen i anti-asiatisk had det seneste år har påvirket mig og de mennesker, jeg holder af.

I den uge, hvor Covid begyndte at sprede sig i USA, fik et af vores asiatiske teammedlemmer besked på at "gå tilbage til Kina." En måned senere blev en af ​​mine asiatiske bedste venner chikaneret på gaden for sit race, og senest , min mor, en ældre kinesisk kvinde, blev antagoniseret på en parkeringsplads. Men efter alt det sagde jeg ikke op – jeg kunne simpelthen ikke finde de rigtige ord. Og kulturelt set, som datter af asiatiske immigranter, var min mentale standard er at "bare tie stille og arbejde hårdt." Efter drabene i Georgien kan jeg dog ikke være stille.

Til mit Tusind-fællesskab: Inkluder gerne asiatiske og asiatisk-amerikanske oplevelser i dit arbejde mod racisme. Læs om den lange historie med anti-asiatisk racisme i dette land (som den kinesiske udelukkelseslov). Fortaler for at udvide borgerrettighedsbeskyttelsen, der vil beskytte asiater og asiatisk-amerikanere (AAPI-samfundet har oplevet en stigning på 150 % i hadforbrydelser fra 2019 til 2020). Vær en allieret til det asiatisk-amerikanske samfund og hjælp #StopAsianHate


Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, kan du lære af organisationer og aktivister (som f @aapiwomenlead@stopaapihate, og @goldhouseco). Reflekter over de fordomme, du måtte have. Og satte i arbejdet for at adressere systemisk racisme og #StopAsianHate.


Holde kontakt