Tusind for alle: kvindestemmer i cykelsporten

20. marts 2020

Tusind for alle: kvindestemmer i cykelsporten
Jenn Kriske

Her hos Thousand er mangfoldighed og innovation kerneværdierne for, hvem vi er. Vi stræber efter at støtte medlemmer af vores samfund, som tager design til nye højder og gør deres industrier til et mere inkluderende rum for alle mennesker. Da Jenn Kriske så et behov for cykeltøj designet med kvinder i tankerne, startede hun sit mærke Machines for Freedom og forpligtede sig til at repræsentere kvinder i sin sport. 


TUSIND:  Fortæl os om dig selv.

JENN KRISKE: Jeg er tidligere hovedfag i filmstudier, blev restaurantdesigner, blev iværksætter og ville ikke bytte min eklektiske baggrund ud med verden. Jeg elsker at forbinde prikker, som hvordan produkt, historiefortælling og forretningens møtrikker passer sammen for at skabe noget unikt. Og jeg elsker at skabe. Uanset om det er et rum, et stykke tøj eller en virksomhed, finder jeg processen med at sætte puslespilsbrikker sammen for at skabe noget, der er større end mig selv, utrolig tilfredsstillende.  

Jenn Kriske

T: Hvorfor startede du Machines for Freedom?            

JK: Før Machines blev lanceret, var tøjmulighederne for kvindelige cyklister dystre, og industrien havde meget lidt interesse i at engagere sig i dette passionerede samfund. Ryttere bad gentagne gange om bedre muligheder, og de blev gentagne gange ignoreret. Så, efter en lang træningstur, landede et par meget dyre bibshorts med dårlig kvalitetskontrol mig næsten på hospitalet. (Ingen joke!) Jeg besluttede, at nok var nok. Jeg havde designuddannelsen til at erkende, at produktet kunne være så meget bedre, og en ild i min mave for bedre at repræsentere kvinder i sporten.

T: Hvordan ser fremtiden for bykørsel/pendling ud for dig?

JK: En nødvendighed! Da jeg boede tæt på stranden, cyklede jeg hver dag til og fra mit designkontor, og når jeg tænker tilbage på dengang, kan jeg ikke huske en dag, hvor jeg kom hjem fra arbejde i dårligt humør. Uanset hvor stressende min dag var, smeltede det hele væk i løbet af det tre mile pedalhjem. Jeg gik gennem hoveddøren både afslappet og energisk. Det var magi! Nu, med apps, der leverer dagligvarer til vores veranda, og YouTube, der leverer træning til vores stuer, er der færre og færre motivationer til at være udendørs. Urban ridning er den perfekte anekdote til vores stadig mere isolerede livsstil. For ikke at nævne, det er meget sjovere end at sidde i trafikken!

T: Hvad er dine anbefalinger til ressourcer eller grupper, der går ind for mere forskelligartet og inklusiv ridning i USA?  

JK: Hvis du er interesseret i at begive dig ud af asfalterede veje og ud i naturen, så tjek helt sikkert WTF Bike Explorers. De er vært for klinikker og begyndercampouts for kvinder/trans/femme-samfundet. Du behøver ikke en fancy cykel eller fancy gear for at komme i gang, og for mig personligt gav eventyr udendørs mig endnu mere selvtillid til at pendle rundt i byen. Når det kun er dig og din cykel i naturen, uden adgang til Lyft, lærer du meget om selvforsyning!

Jenn Kriske biker crew

Som en mærke, tusind mener at fællesskaber gøres stærkere ved at bringe mange stemmer til bordet – og sørge for, at de stemmer bliver hørt. Og i en traditionelt mandsdomineret branche håber vi at åbne døren for et mere mangfoldigt publikum og skabe et stærkt fællesskab af byryttere, der er åbent og tilgængeligt for folk af alle racer, aldre, kønsidentiteter og seksuelle orienteringer.


Holde kontakt